Speciale gestuurde opleggers van Lamberet

Bekijk alle foto's (1)

Carrosserie Elenbaas heeft Nederlandse primeur

De eerste speciale gestuurde opleggers van Lamberet zijn onlangs door de Nederlandse importeur, Carrosserie Elenbaas uit Poortvliet, afgeleverd. L. van ’t Hof Transport, PVS Transport en Brand & Van Rhoon Transport mogen zich de trotse eigenaar van deze nieuwste generatie gestuurde opleggers met maximale binnen hoogte noemen.

De drie as gestuurde Lamberet oplegger heeft een inwendige hoogte van 2700 mm, op schotelhoogte 1100 mm. De geavanceerde nieuweling staat op 55 serie banden. Het stuursysteem is elektrisch/ hydraulisch van VSE uit Veenendaal, standaard voorzien van een centrale smering en als optie te voorzien van een automatisch lift-as systeem, met wegrijhulp op de eerste as.

Het voordeel van dit systeem voor Lamberet is dat er aan het chassis geen noemenswaardige verandering hoefden plaats te vinden. Hierdoor kon deze configuratie zo in het productieproces worden opgenomen. Het resultaat is een turn-key concept, af fabriek volledig voorzien van alle gewenste opties van de klant. Los van de inbouwvoordelen was het ook belangrijk om een beproefd systeem te integreren wat zijn waarde al bewezen had onder extreme weersomstandigheden. Bij tropische hitte en Siberische kou.

Voordelen Lamberet gestuurde oplegger

Wij zetten voor u de voordelen van de primeur van Lamberet op een rijtje.

  • Microcomputer gestuurde elektro-hydraulische besturing
  • Geen mechanische verbinding tussen opleggerkoppeling en gestuurde as: bespaart hoogte, gewicht en onderhoudskosten
  • Onderhoudsvriendelijk
  • Besturing actief bij voor- en achteruitrijden
  • Automatische centrering vanaf 55 km/h, zorgt voor dezelfde stabiliteit als een oplegger met starre assen
  • Snelheidsafhankelijke stuurkarakteristiek zorgt voor een optimale stuurhoek onder alle omstandigheden
  • Autonoom systeem, slechts een extra connector op de trekker nodig.
  • Automatische aanpassing aan het systeem aan de buitentemperatuur: waarborgt probleemloze werking bij extreem lage temperaturen
  • Voorzien van speciale kabelbomen met de hoogste IP- classificatie
  • Power pack met borstelloze elektromotor voor maximale levensduur

Klantspecifiek

Klant specifieke opties, aanpassingen die niet bij Lamberet in Frankrijk kunnen worden geleverd, monteren of passen de technici van de Nederlandse importeur Carrosserie Elenbaas aan. Denk hierbij aan kisten, verlichting, spuitwerk e.d.

Omdat er geen aanpassingen in de vloer gedaan hoeven te worden houden deze gestuurde opleggers een zeer goede isolatiewaarde. Ze worden standaard voorzien van een FRC-certificaat.

Naar overzicht