Specialist in maatwerk carrosseriebouw sinds 1890

Een specifieke oplossing voor uw lading nodig? Als specialist in maatwerk carrosseriebouw in het bouwen van carrosserieën bouwen wij de oplossing die u nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een combinatie met extreem lage vloerhoogte, open laadbak met maatwerk RVS kisten of bouw van een zeer luxe multifunctionele verhuiswagen. Als ‘nummer 1 in body building’ bouwen wij uw carrosserie-oplossing op maat.

Van ontwerp tot onderhoud. Carrosserie Elenbaas in Poortvliet is specialist in maatwerk carrosseriebouw. Wij weten als geen ander hoe we een carrosserie bouwen die er voor zorgt dat u veiliger, sneller en efficiënter kunt werken.

Praktische oplossingen

Om zo efficiënt mogelijk te werken denken wij met u mee over praktische oplossingen. Zo monteerden we in een op maat gemaakte meubelcarrosserie een bamboevloer. Dit om meubels zonder beschadigingen te kunnen verschuiven. In een open laadbak met Palfinger kraan brachten we in het randprofiel twee trapjes aan. De chauffeur kan op die manier zonder halsbrekende toeren de laadvloer bereiken. Voor het vervoer van DAF-cabines en assen bouwden wij twee DAF-combinaties. De combinaties hebben een extreem lage vloerhoogte, waardoor cabines binnen de wettelijk gestelde eisen voor hoogte kunnen worden getransporteerd. Bekijk meer praktische oplossingen op het gebied van maatwerk carrosseriebouw in ons portfolio.

Sneller werken

Normaal gesproken wordt een oplegger geladen en gelost via de achterkant. Met een trailer van het Finse merk Ekeri is laden en lossen via de achter- en zijkant mogelijk. Het wordt zo heel makkelijk om lange producten, grote kisten en fragiele producten te laden en lossen: makkelijk en snel!

Veel klanten kiezen voor de montage van een Flexstrap ladingzekeringsysteem. Met dit systeem is het mogelijk dat één persoon de lading snel kan laden en zekeren.

Efficiënt werken

In de hectiek van alledag kan er makkelijk schade ontstaan. Daarom bouwen wij oplossingen die schade zoveel mogelijk tegengaan. Zo monteren wij op Lamberet-opleggers regelmatig achterdeuren die volledig vlak zijn. Dit is niet alleen fraai, maar zorgt ook voor 40 milimeter meer inwendige binnenruimte. De achterdeuren kunnen 270 graden scharnieren en draaien 160mm van het achterkader weg. De achterdeuren worden in geopende stand vastgehouden door de gepatenteerde deurvasthouders. Onze ervaring is dat er weinig tot geen achterschades zijn bij dit systeem.

Om veilig en efficiënt te kunnen werken is goede verlichting onmisbaar. Het Franse Lamberet heeft hier de zogenaamde ‘Lamberet Safelights’ voor ontwikkeld. Dit systeem wordt gemonteerd in de bovenbalk van het achterkader van een aanhanger en heeft verschillende functies: de buitenste lampen zijn extra led-knipperlichten, de middelste lampen zijn top- en remlichten, de binnenste lampen zijn led-verstralers op het laadplatform geprojecteerd, geschakeld door de hoofdschakelaar van de laadklep.

Specialist in maatwerk carrosseriebouw nodig?

Offerte-aanvraag

Gegevens product

L x B x H (in cm)
Specifieke wensen/eisen mbt vervoer, soort opbouw, laadklep en/of -kraan etc.
Bezig met versturen

Hoe kan de nummer 1 in body building u helpen? Schakel ons in voor maatwerk carrosseriebouw. Bel naar 0166-612 310 of mail naar info@elenbaas.nl voor meer informatie. Vul het formulier in voor het aanvragen van een offerte.