Primeur: gestuurde Lamberet oplegger in diepvries-uitvoering met twee-assig chassis

Bussing Brood

Bekijk alle foto's (4)
Bekijk alle foto's (4)

Aan Bussing Brood uit Numansdorp leverden wij in samenwerking met Volvo Group Truck Center een gestuurde twee-assige vries-oplegger. Bussing was op zoek naar een goed geïsoleerde oplegger die op moeilijk bereikbare plaatsen kan komen.

Binnen het Lamberet-gamma was dit geen probleem. De keuze viel op een Lamberet Heavy-duty oplegger in diepvries-uitvoering met een twee-assig Lamberet chassis. Dit is een primeur: het twee-assig chassis was nog niet opgenomen in de leverreeks.

Zeer hoge isolatiewaarde

Om efficiënt te transporteren wordt het isolerend vermogen van geconditioneerde opleggers steeds belangrijker. Het voordeel van polyesterpanelen is dat zij in vele gevallen een 16% betere isolatiewaarde hebben. Door de hoge kwaliteit van het schuim hebben deze een extreem lange levensduur. Het behalen van de FRC-termijn van 12 jaar is dan ook geen enkel probleem. Door de lage inbouwhoogte van het stuursysteem is het niet nodig om de nek van het chassis in de vloer in te werken. Dit heeft een extra bijkomend positief effect op de isolatiewaarde. Om het geheel op temperatuur te brengen en te houden is een Carrier Vector HE 19 gemonteerd.

Zoals we van Lamberet gewend zijn, zijn de achterdeuren volledig vlak. Dit is niet alleen een fraai gezicht, maar creëert ook 40mm meer inwendige binnenruimte. Samen met de achterdeuren die 270 graden scharnieren en 160 mm van het achterkader wegdraaien, is dit een zeer robuust systeem. Onze ervaring is dat er weinig tot geen achterschades zijn bij dit systeem. De achterdeuren worden in geopende stand vastgehouden door de gepatenteerde deurvasthouders. De versterkte aandock-constructie met zware rollen en afschoring naar het chassis toe zijn bij Lamberet standaard.

Lamberet Safelights: voor optimale veiligheid

Lamberet Safelights aan de bovenzijde van het achterportaal zijn mooi om te zien en vergroten de veiligheid en het werkgemak. Aan de buitenkant van de deuren zijn extra led-knipperlichten en top- en remlichten gemonteerd. Om de veiligheid tijdens werken in het donker te vergroten zijn in het midden van het achterkader ledlampen gemonteerd. Deze schijnen op het plateau van de laadklep en kunnen worden bediend door de hoofdschakelaar van de laadklep.

De isolatiewaarde en het ontwerp van de oplegger bij elkaar zorgen voor een lage TCO: minder schade, minder brandstof en minder onderhoud.

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Lamberet productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Lamberet productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Lamberet projecten

Lamberet projecten (86)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!