Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Oerkracht op grote hoogte: open laadbak met Palfinger PK 63002-EH G

Aannemingsbedrijf Fraanje

Voor Aannemingsbedrijf Fraanje uit Lewedorp hebben we een hele mooie opdracht uit mogen voeren. Het gaat om de bouw van een open laadbak met een Palfinger PK63002-EH G Hich Performance kraan en het leveren en bouwen van een Elenbaas middenas aanhangwagen.

De basis van de opbouw is een MAN TGS 35.440 8×2 met een wielbasis van 4900 mm. Deze truck is geleverd door Thieu van Dorst Bedrijfswagens, vestiging Goes. De laadbak en ponton zijn geheel in eigen huis geëngineerd en getekend. Dit heeft geresulteerd in een zeer torsiestijf ponton met een lage vloerhoogte (1100 mm) en laag eigen gewicht.

Compact geheel

In het ponton en laadvloer zijn vier rongstraten aangebracht van samengestelde zware kokerprofielen. Op de maat van een 20’ container zijn twistlocks aangebracht. Het samengestelde stalen kopschot bied ruimte om de evenaar, ladder en breedteboorden op te bergen; een zeer compact geheel!

In het randprofiel zijn geïntegreerd twee trapjes aangebracht, zodat de chauffeur zonder halsbrekende toeren de laadvloer kan bereiken. Onder de laadvloer is alle beschikbare ruimte opgevuld met spatschermen en gereedschapskisten, al dan niet met schuiflades. Alles is geheel samengesteld uit RVS-plaat en in eigen huis ontwikkeld.

Palfinger PK 63002-EH G bomvol opties

De Palfinger PK 63002-EH G kraan behoort tot de kraangroep B3. Deze heeft een lastmoment van 52,8 Tm. De kraan is eindeloos draaiend en heeft een hydraulisch bereik van 20,3 meter. Op dat punt heeft de kraan een capaciteit van 1940 kilo. Deze vlucht kan verlengd worden met twee mechanische verlengstukken tot 24,9 meter. Op deze afstand heeft de kraan nog steeds een capaciteit van 1000 kilo. De mechanische verlengstukken maken ook onderdeel uit van de LMB (Last Moment Beveiliging). Verder is de kraan voorzien van het Palfinger AOS actief trillingsdempingsysteem. Op de knikgiek zijn ledlampen aangebracht. De steunpoten zijn radiografisch te bedienen. De kraan is voorbereid voor een latere uitbreiding voor een lier op de knikgiek.

Alle onderdelen die in contact kunnen komen met externe voorwerpen zijn geschoopeerd om ze te beschermen tegen roest. Vervolgens zijn deze onderdelen afgelakt met een twee lagen tweecomponenten laksysteem.

Wij wensen Aannemingsbedrijf Fraanje veel veilige kilometers en vele productieve draaiuren toe met dit mooie stuk gereedschap!

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud. Ook voor service en PALKEUR keuringen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met Jean-Paul Elenbaas, verkoper binnendienst. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen