Kraan met haakarmsysteem voor gemeente Terneuzen

Gemeente Terneuzen

Bekijk alle foto's (17)
Bekijk alle foto's (17)

In opdracht van gemeente Terneuzen hebben wij samen met Thieu van Dorst Bedrijfswagens en Van Schijndel B.V. uit Maasbracht (specialist in afvaltransportsystemen) twee MAN TGS 26.320 6×2 vrachtwagens gebouwd. Beide trucks zijn voorzien van een Palfinger kraan met haakarm.

Het haakarmsysteem betreft een Palfinger T20 met een systeemlengte van 6000 mm. De kraan is voorzien van een hydraulische binnenvergrendeling. Aan de achterzijde is een hydraulisch bediende stootbalk aangebracht. Volgens de wet is deze balk noodzakelijk bij het opzetten van overstekende containers. Het systeem is zo beveiligd dat er geen foutieve handelingen gedaan kunnen worden, waarmee schade wordt voorkomen.

Palfinger kraan met haakarmsysteem: high performance!

De Palfinger kraan is van het type PK 27001-EH C High Performance. Deze alleskunner heeft op 12,30 meter een capaciteit van 1760 kilo. De kraan is voorzien van radiografische bediening met een aflegplaats op de hoogsta. In onze werkplaats hebben wij de vier uitschuifcilinders verplaatst naar de zijkant van de mast. Op die manier wordt het volume in de perscontainer zo hoog mogelijk.

Daarnaast zijn door middel van haspels twee extra functies toegepast, één voor hydrauliek en de tweede voor de voeding. Dit is nodig voor het Gejo-blok (container ledigingssysteem) dat door middel van een Multifaster is gekoppeld.

Verder is de kraan voorzien van een 5 tons-rotator waaraan een Gejo 28 is gemonteerd voor het openen en sluiten van de ondergrondse containers. Voor de volledige ontzorging is er ook een automatisch smeersysteem aangebracht van het merk Groeneveld, die de kraan, het haakarmsysteem en fuse’s van de MAN smeert.

One-stop-shop

De conservering is in eigen huis uitgevoerd, met uitzondering van de kraan. Deze is namelijk af-fabriek behandeld met het exclusieve Palfinger KTL systeem. Dit systeem zorgt ervoor dat ook de holle ruimtes geconserveerd worden en dat roestwater geen sporen laten zien. Op lange termijn resulteert dit in een hogere restwaarde.

Wij wensen gemeente Terneuzen veel veilige kilometers en draaiuren toe met deze nieuwe aanwinsten!

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Palfinger projecten

Palfinger projecten (42)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!