Palfinger kipper kraan met vierdelige aluminium zijschotten

Transportbedrijf Fa. L.J. de Jong en Zonen

Bekijk alle foto's (8)
Bekijk alle foto's (8)

Voor transportbedrijf Fa. L.J. de Jong en Zonen hebben wij deze mooie Palfinger kipper kraan combinatie gebouwd. De kipper en het hulpraam zijn volledig in eigen huis ontworpen, gebouwd en geconserveerd. Dit heeft geresulteerd in een strakke Palfinger kipper met vierdelige aluminium zijschotten, waarvan de onderste plank is opgevuld met hout. Dit om beschadiging  met de pallethaak te voorkomen.

De kipinstallatie bestaat uit twee onderwaartse cilinders met een capaciteit van 20 ton. De installatie is voorzien van aanhangwagen kiepventiel. De achterzijde wordt afgesloten door een scharnierbare achterklep. Deze is voorzien van een graanschuif. Er is een robuuste vloer van hardhout aangebracht met tussen de vloerplanken omega profielen. De Palfinger kipper is in onze spuiterij voorzien van een hulpraam welk is gecoat met een Sikkens drielagen systeem. De contactvlakken zijn extra beschermt. Deze zijn namelijk geschoopeerd. Door de juiste keuzes van materiaal en kraan blijft er een netto laadvermogen over van 14 ton.

Palfinger kraan

De kraan is een Palfinger PK 19 001 SLD5 A kraan. Deze heeft een hydraulisch bereik van 8,2 meter en heeft dan nog een capaciteit van 2200 kilo. De kraan is voorzien van radiografische bediening met leduitlezing van alle actuele functies op de zender. De stabiliteitbewaking wordt geregeld door het unieke Palfinger HPSC-E systeem wat de chauffeur totaal ontzorgt. In kritische situaties grijpt deze namelijk automatisch in. Zo kan er ten allen tijde veilig gewerkt worden. Verder rekent dit systeem per centimeter uitgeschoven steunpoot de maximale hefcapaciteit van de kraan uit. De conservering bestaat uit het Palfinger KTL systeem wat staat voor Kathodische Dompelbat Lakbehandeling. Dit draagt er toe bij dat een Palfinger een hogere restwaarde genereert. Oxidatie kan zo namelijk geen kans.

Wij wensen Fa. de Jong veel veilige kilometers en draaiuren toe met dit mooi stuk gereedschap!

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Elenbaas projecten

Elenbaas projecten (99)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!