Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Palfinger kipper kraan met vierdelige aluminium zijschotten

Transportbedrijf Fa. L.J. de Jong en Zonen

Voor transportbedrijf Fa. L.J. de Jong en Zonen hebben wij deze mooie Palfinger kipper kraan combinatie gebouwd. De kipper en het hulpraam zijn volledig in eigen huis ontworpen, gebouwd en geconserveerd. Dit heeft geresulteerd in een strakke Palfinger kipper met vierdelige aluminium zijschotten, waarvan de onderste plank is opgevuld met hout. Dit om beschadiging  met de pallethaak te voorkomen.

De kipinstallatie bestaat uit twee onderwaartse cilinders met een capaciteit van 20 ton. De installatie is voorzien van aanhangwagen kiepventiel. De achterzijde wordt afgesloten door een scharnierbare achterklep. Deze is voorzien van een graanschuif. Er is een robuuste vloer van hardhout aangebracht met tussen de vloerplanken omega profielen. De Palfinger kipper is in onze spuiterij voorzien van een hulpraam welk is gecoat met een Sikkens drielagen systeem. De contactvlakken zijn extra beschermt. Deze zijn namelijk geschoopeerd. Door de juiste keuzes van materiaal en kraan blijft er een netto laadvermogen over van 14 ton.

Palfinger kraan

De kraan is een Palfinger PK 19 001 SLD5 A kraan. Deze heeft een hydraulisch bereik van 8,2 meter en heeft dan nog een capaciteit van 2200 kilo. De kraan is voorzien van radiografische bediening met leduitlezing van alle actuele functies op de zender. De stabiliteitbewaking wordt geregeld door het unieke Palfinger HPSC-E systeem wat de chauffeur totaal ontzorgt. In kritische situaties grijpt deze namelijk automatisch in. Zo kan er ten allen tijde veilig gewerkt worden. Verder rekent dit systeem per centimeter uitgeschoven steunpoot de maximale hefcapaciteit van de kraan uit. De conservering bestaat uit het Palfinger KTL systeem wat staat voor Kathodische Dompelbat Lakbehandeling. Dit draagt er toe bij dat een Palfinger een hogere restwaarde genereert. Oxidatie kan zo namelijk geen kans.

Wij wensen Fa. de Jong veel veilige kilometers en draaiuren toe met dit mooi stuk gereedschap!

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud. Ook voor service en PALKEUR keuringen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met Jean-Paul Elenbaas, verkoper binnendienst. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen