Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Palfinger Epsilon Z-kraan kan extreem zware werkomstandigheden aan

Gemeente Goeree-Overflakkee

Voor de Gemeente Goeree-Overflakkee hebben wij deze SCANIA P320 6×2*4 mogen opbouwen met een tweezijdige PN (Palfinger Nederland) kipper en een Palfinger Epsilon Q170Z95TR Z-kraan.

De robuuste PN kipper met een inhoud van 14 m3 is voorzien van een hydraulisch bedienbaar zijbord, hydraulisch bediende multikappen één-zijdig en een Franse achterklep. De rechterdeur van de achterklep scharniert dubbel. Als de multikap geopend is, sluit deze hier vlak tegen aan. De achterklep wordt vergrendeld door pneumatisch bediende klauwen onder de achterbalk. Bedieningen vinden vanuit de cabine plaats. Het bedieningspaneel is naast de bestuurdersstoel gemonteerd. De bediening van de multikappen en zijbord is ook mogelijk vanaf de zender. De kipper is samengesteld uit hoogwaardig Hardox 450 (bodem) en Strenx 700 voor de zijwanden en achterklep.

Palfinger Epsilon Z-kraan

Achter de cabine is een Palfinger Epsilon Q150Z95TR gemonteerd. De kraan is ontworpen en gebouwd in kraangroep B4 en kan extreem zware werkomstandigheden aan. Samen met de kraan gebouwd in kraangroep B3 zorgt dit voor een langere levensduur en minder onderhoudskosten. De kraan met een gemonteerde grijper van 1 meter breed, blijft binnen de maximale voertuigbreedte opgevouwen. Hiervoor is het unieke Easy-Fold opvouwsysteem geïnstalleerd. Door bediening van de functie ‘knikgiek heffen’ vouwt de kraan geheel in. De hulpcilinder zorgt ervoor dat de knikgiek door het dode punt wordt gedrukt. De knikgiek kan worden opgevouwen zonder op het wegdek te worden ondersteund. De bediening is radiografisch met aflegplaats op de hoogsta, welke gemakkelijk is te bereiken. Op de hoogsta zijn ook de steunpoten te bedienen.

Epslink

Deze kraan is standaard voorzien van Epslink, een speciaal ontwikkeld kruisstuk met slangenpakket voor het juist kunnen opvouwen en centreren van de grijpbak. De slangen voor de knijpbak lopen door de knikmast, zodat slangen niet kunnen beschadigen. Uiteraard kenmerkt deze Z-kraan zich net alle andere Palfinger- en Epsilonkranen door het standaard exclusieve KTL lakbehandeling systeem (Kathodische Dompelbad Lakbehandeling).

Wij wensen Gemeente Goeree-Overflakkee veel veilige uren en kilometers toe met dit mooie stuk gereedschap!

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud. Ook voor service en PALKEUR keuringen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met Jean-Paul Elenbaas, verkoper binnendienst. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen