Verkoopwagen voor de verkoop van vis, groente, brood of ijs op maat gebouwd

Bekijk alle foto's (2)

Een verkoopwagen leent zich uitstekend voor de verkoop van etenswaren zoals vis, groente, brood of ijs. Deze wagens ontwerpen wij voor u geheel op maat. Van ontwerp tot bouw en afwerking: onze ervaren carrosseriebouwers bouwen de verkoopwagens geheel in eigen huis. Over het algemeen bouwen wij verkoopwagens op kleinere carrosserieën. Het is echter ook mogelijk om dit op grotere trucks te doen. Wij verzorgen ook renovaties.

Mogelijkheden

Verkoopwagens zijn er in verschillende prijsklassen. De prijs wordt onder andere bepaald door het laadvermogen. De budget- of marktwagens hebben een laadvermogen tot 750 kg. Wagens met wielkasten in de laadvloer of plateau-verkoopwagens hebben een laadvermogen van 750 tot 3500 kg.

Afhankelijk van uw producten bouwen wij allerlei slimme oplossingen in. Bij een marktkraam voor de verkoop van vis monteren wij bijvoorbeeld een laadvloer die geheel glad is. Aan de achterzijde voorzien wij deze van afwaterpunten met een slang en afsluiter. Zo is de wagen makkelijk schoon te maken.

Schoonmaak

De verkoopwagen wordt gemonteerd op een ponton. Dit ponton is samengesteld uit warm en koudgewalst staal. Het ponton doet dienst als opvangtank voor vuil water. Ieder tanksegment wordt gereinigd met een speciaal ontwikkelde norsel. Zo kunnen er geen vis/etensresten achter blijven en stank veroorzaken. Ponton is torsiestijf geconstrueerd om bij het af- en opzetten geen grote spanningen in de bovenbouw te krijgen.

Reducering brandstofverbruik

Om de kou binnen en warmte buiten de laadbak te houden kunnen wij een BlueSeal luchtgordijn monteren. Hierdoor realiseert u een grote besparing op het brandstofverbruik van de koelgroep. Deze hoeft namelijk geen extreme pulldowns te maken om de laadbak op temperatuur te krijgen of te houden na het laden en lossen.

Onderbouw

Qua onderbouw is veel mogelijk. We kunnen deze bijvoorbeeld voorzien van luxe RVS-spatschermen, onderrijbeveiliging en een lichtbakconstructie. Op de lichtbakconstructie is ook een butt-rol stootbeveiliging te monteren. Voor een onderschuiflaadklep maken wij gebruik van de producten van Dhollandia. Dit in combinatie met een Groeneveld centrale smering.

Alle hydrauliek, verlichting, koeling en andere gebruikers worden gevoed door een 64 KVA diesel generator. De dieselolietank is aan de voorzijde ondergebracht in het kopschot en heeft een inhoud van 350 liter.

Uitlaatgassen

De verkoopwagen raakt zijn uitlaatgassen kwijt via het dak. Dit om het omgevingslawaai zoveel mogelijk te reduceren. De dieselolietank wordt aan de voorzijde ondergebracht in het kopschot.

Laadvermogen

Met name bij de kleinere carrosserieën moet men rekening houden met het maximum toegestaan laadvermogen. Om die reden kunnen wij de wagen opbouwen op hoogwaardige lichtgewicht panelen.

Voorzieningen

Verlichting

Wij kunnen de verkoopwagen voorzien van speciale verlichtingspots. Uiteraard houden wij hierbij rekening met de vormgeving van de wagen en de promotionele/commerciële functie.

Koeling

Wij kunnen de verkoopwagen voorzien van een koeling. We hebben goede ervaringen met de Carrier Supra koelgroep. Vaak is in het chassis ruimte om de koelgroep weg te werken in een nis. Via een Euroscan MX2 temperatuurrecorder kan het klimaat en de positie van het voertuig worden gemonitord. U als gebruiker kunt deze via het online portal volgen en uitlezen.

Vitrine

Desgewenst kunnen wij een vitrine met verschillende temperatuurzones inbouwen. De vitrine kan in allerlei maten gebouwd worden, wel langer dan 15 meter. In eerder gerealiseerde projecten maakt de vitrine gebruik van een plaatverdamper en in de achterwand een steunverdamper. De plaatverdamper is samengesteld van RVS geëxecuteerde plaat. Hierdoor wordt het koudemiddel geleid. Het hele oppervlak geeft daardoor kou af. Hierdoor blijft – ook bij warme zomertemperaturen boven de 30°C – de temperatuur gewaarborgd.

Afhankelijk van de gewenste lengte kan de hoekvitrine demontabel worden uitgevoerd. Deze kan tijdens het transport in het dak worden opgehangen. Dit gaat middels de lift die aan de achterzijde wordt geconstrueerd. Bij kleinere carrosserieën schuift de vitrine naar binnen.

Oven

In principe kan elke oven in een verkoopwagen gemonteerd worden. De exacte keuze wordt bij de bouw in onderling overleg bepaald.

Opslag

Afhankelijk van uw wensen en de beschikbare plek kan de verkoopwagen worden voorzien van verschillende kasten voor opslag van voorraad en gereedschappen.

Gemak

Toilet

De verkoopwagen kan, indien u dat wenst, voorzien worden van een toiletruimte.

Snel en efficiënt

Elke werkruimte wordt zo ingericht dat u snel en efficiënt kunt werken. Denk bijvoorbeeld aan de montage van: een steamer, bakoven en/of bakplaten met afzuiging, wokpit, warmhoudvitrine, groentesnijder, hotdogverwarmer, saladebar, vriescel, koelkast of frituur.

Naar overzicht