Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Schuifzeil volumecombinatie voor Nijssen Fourages B.V.

Voor Nijssen Fourages B.V. hebben wij deze bijzondere volumecombinatie mogen bouwen. In de besprekingen vooraf bleek dat er veel wensen waren waarvan sommige een grote uitdaging opleverden.

Er moest een zo groot mogelijke volumecombinatie worden gebouwd met de mogelijkheid van het meenemen van een Manitou meeneemheftruck met een capaciteit van 2,5 ton. Deze moest zowel op de motorwagen als middenasaanhangwagen passen. Ook moest de heftruck aan de aanhangwagen nog koppelingsdruk op de VBG koppeling met een pen van 57,5 mm geven. Deze koppeling heeft als voordeel dat hij 2000 kg koppelingsdruk mag hebben. De balans is gezocht in een optimale wielbasis van de ‘Elenbaas middenas chassis’ met een GVW van 20 ton. De voorste as is uitgevoerd als liftas zodat deze als contragewicht werkt bij onbeladen voertuig.

Voldoening

Ook al proberen wij projecten van tevoren zo goed mogelijk op de tekentafel uit te denken, op de weegbrug blijkt of alles ook daadwerkelijk uitkomt zoals bedacht. Als dit zo blijkt, is de voldoening groot!

Om de meeneemheftruck mee te kunnen nemen op de motorwagen moest er wel een bijzondere constructie worden bedacht daar de oplegkokers voor de heftruck niet op hun oorspronkelijke plaats konden blijven zitten met gekoppelde aanhangwagen. Hiervoor zijn hydraulisch draaiende en uitschuivende kokers ontworpen zodat de chauffeur hiervoor niet onder de wagen hoeft. De aanhangwagen heeft vier hydraulisch bediende poten die afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. De laadruimtes hebben een inwendige lengte van 8430 mm en 7500 mm en een inwendige hoogte van 3000 mm. Om die reden is gekozen voor een dak van sandwichpanelen zodat deze geheel vlak is aan de onderzijde en geen lading kan beschadigen. In de vloer zijn vijf verzonken bindrails aangebracht om de lading mee te kunnen vast zetten.

Wij wensen Nijssen Fourages veel succes toe met deze mooie volumecombinatie.

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Denk hierbij aan formaat, draagvermogen en laad-/los mogelijkheden. Als ervaren carrosseriebouwer weten wij als geen ander uw specifieke wensen om te zetten in een ontwerp op maat.

Ook op zoek een specialist in maatwerk?

Neem contact op met salesmanager Laurens Elenbaas. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen