Schuifzeil volumecombinatie voor Nijssen Fourages B.V.

Bekijk alle foto's (11)
Bekijk alle foto's (11)

Voor Nijssen Fourages B.V. hebben wij deze bijzondere volumecombinatie mogen bouwen. In de besprekingen vooraf bleek dat er veel wensen waren waarvan sommige een grote uitdaging opleverden.

Er moest een zo groot mogelijke volumecombinatie worden gebouwd met de mogelijkheid van het meenemen van een Manitou meeneemheftruck met een capaciteit van 2,5 ton. Deze moest zowel op de motorwagen als middenasaanhangwagen passen. Ook moest de heftruck aan de aanhangwagen nog koppelingsdruk op de VBG koppeling met een pen van 57,5 mm geven. Deze koppeling heeft als voordeel dat hij 2000 kg koppelingsdruk mag hebben. De balans is gezocht in een optimale wielbasis van de ‘Elenbaas middenas chassis’ met een GVW van 20 ton. De voorste as is uitgevoerd als liftas zodat deze als contragewicht werkt bij onbeladen voertuig.

Voldoening

Ook al proberen wij projecten van tevoren zo goed mogelijk op de tekentafel uit te denken, op de weegbrug blijkt of alles ook daadwerkelijk uitkomt zoals bedacht. Als dit zo blijkt, is de voldoening groot!

Om de meeneemheftruck mee te kunnen nemen op de motorwagen moest er wel een bijzondere constructie worden bedacht daar de oplegkokers voor de heftruck niet op hun oorspronkelijke plaats konden blijven zitten met gekoppelde aanhangwagen. Hiervoor zijn hydraulisch draaiende en uitschuivende kokers ontworpen zodat de chauffeur hiervoor niet onder de wagen hoeft. De aanhangwagen heeft vier hydraulisch bediende poten die afzonderlijk van elkaar te bedienen zijn. De laadruimtes hebben een inwendige lengte van 8430 mm en 7500 mm en een inwendige hoogte van 3000 mm. Om die reden is gekozen voor een dak van sandwichpanelen zodat deze geheel vlak is aan de onderzijde en geen lading kan beschadigen. In de vloer zijn vijf verzonken bindrails aangebracht om de lading mee te kunnen vast zetten.

Wij wensen Nijssen Fourages veel succes toe met deze mooie volumecombinatie.

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Elenbaas projecten

Elenbaas projecten (105)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!