Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Epsilon autolaadkraan met tweezijdige PN kipper

Zandee Cultuurtechnische werken, Transport en Gladheidsbestrijding

Voor Zandee Cultuurtechnische werken, Transport en Gladheidsbestrijding uit Kloetinge hebben wij deze Scania CB 6×6 CP16 mogen bouwen. De Scania is door ons voorzien van een tweezijdige PN kipper en een Epsilon Q 170Z84 TI Z-kraan.

De robuuste Palfinger kipper met een inhoud van 12 m3 is voorzien van een hydraulisch bedienbaar zijbord, hydraulisch bediende multikap eenzijdig en een Franse achterklep. De rechterdeur scharniert dubbel, zodat deze, wanneer de multikap geopend is, hier vlak tegenaan sluit. De achterklep wordt vergrendeld door pneumatisch bediende klauwen onder de achterbalk. Bediening vindt plaats vanuit de cabine. De console is gemonteerd naast de bestuurdersstoel. De kipper is samengesteld uit hoogwaardig Hardox 450 (bodem) en Strenx 700 voor de zijwanden en achterklep.

Palfinger PN Kipper met Q 170Z84 TI Z Autolaadkraan

Achter de cabine is een Epsilon Q 170Z 84TI kraan gemonteerd. De robuust uitgevoerde kraan behoord tot de B4 kraangroep voor extreem zware toepassingen. Met de hoge werk- en draaisnelheden maakt dat deze kraan uniek in zijn klasse. De kraan met de gemonteerde grijper van 1 meter breed blijft opgevouwen binnen de maximale voertuigbreedte. Voor dit opvouwen is het unieke Easy Fold knikgiek opvouwsysteem aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de kraan in de lucht kan worden uit- en ingevouwen, wat veel tijdwinst, gemak en geen schades oplevert.

Eenvoudige bediening

De bediening is vanuit de cabine gemakkelijk te bereiken via de aangepaste opstap in de zijkant van de cabine en vanaf het wegdek via de zijafscherming. Op de verhoging zijn ook de steunpoten te bedienen, uiteraard kan dit ook vanaf beneden. De kraan is standaard voorzien van Epslink. Epslink is een systeem waarbij de kraankop kan draaien. Dit kan met behulp van een speciaal ontwikkeld kruisstuk met slangenpakket zodat de grijpbak op de juiste manier kan opvouwen en centreren. De slangen voor de knijpbak lopen door de knikmast, zodat de slangen niet kunnen beschadigen. De Z-kraan kenmerkt zich, net zoals alle andere Palfinger en Epsilon kranen, door het standaard exclusieve KTL lakbehandeling systeem (Kathodische Dompelbad Lakbehandeling).

Aan het chassis is een in eigen werkplaats op maat gemaakte gereedschapskist uit 2 mm RVS plaat gemonteerd.

Wij wensen Zandee veel veilige uren en kilometers toe met dit mooie stuk gereedschap.

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud. Ook voor service en PALKEUR keuringen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met Jean-Paul Elenbaas, verkoper binnendienst. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen