Epsilon autolaadkraan met tweezijdige PN kipper

Zandee Cultuurtechnische werken, Transport en Gladheidsbestrijding

Bekijk alle foto's (18)
Bekijk alle foto's (18)

Voor Zandee Cultuurtechnische werken, Transport en Gladheidsbestrijding uit Kloetinge hebben wij deze Scania CB 6×6 CP16 mogen bouwen. De Scania is door ons voorzien van een tweezijdige PN kipper en een Epsilon Q 170Z84 TI Z-kraan.

De robuuste Palfinger kipper met een inhoud van 12 m3 is voorzien van een hydraulisch bedienbaar zijbord, hydraulisch bediende multikap eenzijdig en een Franse achterklep. De rechterdeur scharniert dubbel, zodat deze, wanneer de multikap geopend is, hier vlak tegenaan sluit. De achterklep wordt vergrendeld door pneumatisch bediende klauwen onder de achterbalk. Bediening vindt plaats vanuit de cabine. De console is gemonteerd naast de bestuurdersstoel. De kipper is samengesteld uit hoogwaardig Hardox 450 (bodem) en Strenx 700 voor de zijwanden en achterklep.

Palfinger PN Kipper met Q 170Z84 TI Z Autolaadkraan

Achter de cabine is een Epsilon Q 170Z 84TI kraan gemonteerd. De robuust uitgevoerde kraan behoord tot de B4 kraangroep voor extreem zware toepassingen. Met de hoge werk- en draaisnelheden maakt dat deze kraan uniek in zijn klasse. De kraan met de gemonteerde grijper van 1 meter breed blijft opgevouwen binnen de maximale voertuigbreedte. Voor dit opvouwen is het unieke Easy Fold knikgiek opvouwsysteem aangebracht. Dit zorgt ervoor dat de kraan in de lucht kan worden uit- en ingevouwen, wat veel tijdwinst, gemak en geen schades oplevert.

Eenvoudige bediening

De bediening is vanuit de cabine gemakkelijk te bereiken via de aangepaste opstap in de zijkant van de cabine en vanaf het wegdek via de zijafscherming. Op de verhoging zijn ook de steunpoten te bedienen, uiteraard kan dit ook vanaf beneden. De kraan is standaard voorzien van Epslink. Epslink is een systeem waarbij de kraankop kan draaien. Dit kan met behulp van een speciaal ontwikkeld kruisstuk met slangenpakket zodat de grijpbak op de juiste manier kan opvouwen en centreren. De slangen voor de knijpbak lopen door de knikmast, zodat de slangen niet kunnen beschadigen. De Z-kraan kenmerkt zich, net zoals alle andere Palfinger en Epsilon kranen, door het standaard exclusieve KTL lakbehandeling systeem (Kathodische Dompelbad Lakbehandeling).

Aan het chassis is een in eigen werkplaats op maat gemaakte gereedschapskist uit 2 mm RVS plaat gemonteerd.

Wij wensen Zandee veel veilige uren en kilometers toe met dit mooie stuk gereedschap.

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Elenbaas projecten

Elenbaas projecten (99)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!