Elenbaas openlaadbak met Palfinger autolaadkraan

Bouwbedrijf van der Linde

Bekijk alle foto's (13)
Bekijk alle foto's (13)

Aan Bouwbedrijf van der Linde in Goes hebben wij een Palfinger autolaadkraan (PK 41002 EH) in combinatie met Elenbaas kisten en openlaadbak geleverd.

Openlaadbak

Het Scania P-serie chassis is voorzien van een door Carrosserie Elenbaas ontwikkeld ponton. Deze heeft als groot voordeel dat er zeer laag opgebouwd kan worden en dat het gewicht lager is dan de door de concurrentie aangeboden constructies. Tegen het ponton worden de dwarsliggers gemonteerd om een zo laag mogelijke vloerhoogte te creëren. Op deze dwarsligger is een hardhouten vloer met omega profielen gemonteerd. In het chassis frame zijn wegklapbare twistlocks gemonteerd voor het vervoer van 20 containers. De laadbak wordt afgesloten door een stalen kopschot, aluminium zijborden en een achterbord met schuifkokers. Aan de achterzijde is een rvs bumper met kogelkoppeling-constructie geconstrueerd. De bumper geeft plaats aan de achterlichten, flitslampen en extra achteruitrijlampen. Bij het kopschot en aan de achterzijde van de laadbak is plaats voor een palenjuk.

Veel opbergruimte

In eigen beheer zijn er in de open ruimtes aan het chassis rvs kisten gemonteerd. Deze kisten worden op klantenwens in de eigen plaatwerkerij vervaardigd. Voor dit project zijn er in de achteroverbouw twee schuiflades gemonteerd. In de wielbasis zijn aan beide kanten kisten met deuren en schuiflade aangebracht. Voor het kopschot is over de volle breedte een kist aangebracht waarin de zijborden en het palenjuk opgeborgen kunnen worden. Bovenop deze kist is opbergruimte voor een ladder. Om ruimte voor deze kist te creëren is de standaard hydrauliektank ingeruild voor een in eigenhuis gebouwde tank. Deze is op de kraanvoet gemonteerd. Eveneens in eigen beheer geconstrueerd zijn de gegalvaniseerde breedteborden.

Palfinger autolaadkraan

Net achter de cabine is de Palfinger PK 41002-EH (E, zesvoudig hydraulische uitschuif) gemonteerd. Deze kraan is KTL behandeld, waardoor de kraan in de loop van de jaren goed beschermd is tegen weersomstandigheden en corrosie. Alle slangen in de kraandelen lopen hierdoor minder snel risico op beschadiging en uitdroging. Voor deze klant hebben wij de kraan van de volgende opties voorzien: AOS actief trillingsdempingsysteem, lier onder de knikgiek, hijscapaciteit van 2500 kg met 80 meter kabel, volledig led verlichtingspakket, rotator met kruisstuk en lasthaak.

Wij wensen Bouwbedrijf van der Linde veel veilige en plezierige werkuren met deze kraanauto toe!

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Palfinger projecten

Palfinger projecten (42)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!