Openlaadbak met Palfinger PK7.501 SLD autolaadkraan

Arentis

Bekijk alle foto's (9)
Bekijk alle foto's (9)

Van Arentis, verhuurder van industriële machines en gereedschappen in Terneuzen, kregen wij de mooie opdracht voor het bouwen van een open laadbak met een Palfinger autolaadkraan.

De laadbak is uitgevoerd met een V-randprofiel waar om de 50 cm bindringen in zijn aangebracht. Deze hebben een capaciteit van 2500 kg. In de laadvloer zijn 12 extra rongpotten aangebracht. De aluminium zijborden zijn driedelig uitgevoerd en zijn 30 cm hoog. Het achterbord kan worden ondersteund door vier schuifkokers die met de rongen volbad gegalvaniseerd zijn.

Verder zijn er twee RVS gereedschapskisten gemonteerd op een frame. Dit frame is samengesteld uit kokerprofielen die aan het chassis zijn geschroefd. De kisten zijn in onze eigen plaatwerkerij geproduceerd. Voor een optimale conservering is de carrosserie gescoopeerd en in onze eigen spuiterij voorzien van drie lagen lak.

Palfinger autolaadkraan

De Palfinger autolaadkraan is van het type PK 7.501 SLD5 A. Deze kraan heeft een hydraulisch bereik van 7,2 meter en kan 890 kg oppakken. De kraan is voorzien van het HPSC-E stabiliteitsbewakingssysteem met volledig variabele afstempelposities. Via de radiografische zender is het mogelijk de motor te starten en uit te zeten, het gas automatisch op en af te toeren, de werklamp aan en uit te zetten en de steunpoten te bedienen.

Door MAN dealer Thieu van Dorst uit Goes zijn verschillende componenten zo gepositioneerd dat de steunpoten gewoon omlaag kunnen blijven hangen. Palfinger autolaadkranen zijn standaard uitgevoerd met het befaamde KTL laksysteem (Kathodische Dompelbad Lakbehandeling) en afgespoten in de standard kleur RAL 3020 rood.

Wij wensen Arentis veel veilig kilometers en draaiuren toe met deze open laadbak!

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Palfinger projecten

Palfinger projecten (42)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!