Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Luxe werkpaard met extreem krachtige Epsilon kraan

C. van Driel Transport en Verhuur

C. van Driel Transport en Verhuur uit Zuid-Beijerland gaf ons weer de opdracht voor het bouwen van een kipper met Epsilon kraan op een 6×6 Volvo FMX 460 chassis. De Volvo is geleverd door Bluekens, vestiging Middelharnis. Het betreft een eigen rijder in de kleuren van Dura Vermeer.

Als basis voor de opbouw is gebruikgemaakt van de PN (Palfinger Nederland) kipper. Het grondraam is voor de montage van de kraan verlengd uitgevoerd. De kipper is uitgevoerd in de afmetingen van 5500x2410x1100 mm (lengte x breedte x hoogte). Dit resulteert in een volume van ± 14m3. De vloer is van 6 mm Hardox. De geïsoleerde wanden zijn uitgevoerd in 5 mm Strenx. Met deze keuze van hoogwaardige materialen is een lange levensduur, in combinatie met zware en intensieve inzet, gewaarborgd. De kipper is aan de linkerzijde voorzien van een 180° draaiend hydro-zijbord: een hydraulische multikap die aan de rechterzijde kan worden afgelegd en een achterklep die hydraulisch is te vergrendelen.

Autolaadkraan

De autolaadkraan betreft een Epsilon Q 170Z 95TR Triple-Z Kipperkraan en behoord tot de kraangroep B4. Deze staat garant voor optimale prestaties in extreem zware werkomstandigheden. Dit betaald zich terug in jarenlang prettig gebruik, zonder problemen aan de constructie.

De kraan wordt bediend vanaf de ruime hoogsta die makkelijk bereikbaar is middels ergonomische traptreden. Tevens is het hoogsta platform beveiligd tegen beknellingsgevaar, zodat de chauffeur optimaal wordt beschermd wanneer hij op de hoogsta de kraan bediend. Alles is uitgevoerd conform de veiligheidseisen, zoals beschreven in EN 12999:2011. Om de ruimtes zo optimaal mogelijk te benutten is een op maat gemaakte RVS olietank met een inhoud van ± 300 liter gemaakt.

De kraan is uitgevoerd met het unieke Palfinger Easy-Fold opvouwsysteem. De kraan kan hierdoor geheel invouwen. De hulpcilinder zorgt er voor dat de knikgiek door het dode punt wordt gedrukt. Dit heeft als groot voordeel dat de kraan ook in kleine ruimtes kan worden uitgevouwen, bijvoorbeeld in de lucht boven de kipper. De stempelpoten zijn voorzien van automatisch kantelbare steunpootvoeten. Verder is er een Bakker openschalengrijper bijgeleverd. Voor fijn-filtering van de hydrauliekolie is een extra By-Pass filter gemonteerd.

Extra opties

Aan het chassis zijn op de beschikbare plaatsen RVS gereedschapskisten aangebracht. Deze zijn in onze werkplaats in Poortvliet ontwikkeld en geproduceerd. Deze delen maken onderdeel uit van de zijafscherming, wat het geheel een strakke uitstraling geeft. Aan het voertuig en kraan zijn diverse led-lichtpunten aangebracht om in de avonduren nog voldoende licht op de uit te voeren werkzaamheden te hebben.

Wij wensen Kees van Driel veel veilige kilometers en productieve uren toe met dit prachtige werkpaard!

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud. Ook voor service en PALKEUR keuringen kunt u bij ons terecht.

Neem contact op met Jean-Paul Elenbaas, verkoper binnendienst. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen