Krachtpatser van Palfinger levert snel en nauwkeurig werk af

Gunter Grondverzet

Bekijk alle foto's (4)
Bekijk alle foto's (4)

Voor Gunter Grondverzet uit Sint-Maartensdijk hebben we deze mooie opbouw mogen realiseren. Thieu van Dorst uit Goes leverde de MAN 8×6 tripple.

Achter de cabine is een Epsilon Q200Z95TR Z-kraan gemonteerd. Dit is een kraan uit de B4 klasse die prima werk levert in extreem zware werkomstandigheden. Dit resulteert, ten opzichte van een kraan gebouwd in kraangroep B3, in een langere levensduur en minder onderhoudskosten. De kraan is voorzien van een hoogsta met aflegplaats voor de radiografische bediening. Ook de steunpoten zijn vanaf de hoogsta te bedienen.

Easy-Fold opvouwsysteem

De kraan is voorzien van het door Epsilon gepatenteerde Easy-Fold opvouwsysteem. Door bediening van de ‘knikgiek heffen functie’ vouwt de kraan geheel in. Het hulpcilinder zorgt ervoor dat de knikgiek door het dode punt wordt gedrukt. De knikgiek kan worden opgevouwen zonder op het wegdek te worden ondersteund. Deze kraan heeft op 9 meter nog een hefcapaciteit van 2050 kilo en is voorzien van het unieke KTL systeem (Kathodische Dompelbad Lakbehandeling). Alle staalcomponenten van de kraan zijn gestraald en in een dompelbadprocedé voorzien van een zinkfosfatering en elektrostatisch gecoat. Als afwerking is de kraan gespoten in een 2K deklaag KTL dompelbad.

Verbluffend snel en nauwkeurig

Door zijn unieke bouw, geometrie en snelle oliestromen levert de kraan verbluffend snel en nauwkeurige bewegingen. Achter de kraan is een Palfinger haakarmsysteem van het type T26 gemonteerd met een capaciteit van 26 ton, met een vaste stootbalk. Uiteraard is de haakarm ook beveiligd tegen foutieve bewegingen. De conservering van het geheel is in eigen beheer uitgevoerd.

Wij wensen Gunter Grondverzet vele veilige draaiuren en kilometers met dit mooie gereedschap toe!

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Palfinger productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Jean-Paul Elenbaas, Directie / verkoop Palfinger

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Palfinger projecten

Palfinger projecten (44)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!