10 Ekeri koeltrailers voor vers-transport naar Scandinavië

J.P. Vis & Zn

Bekijk alle foto's (8)
Bekijk alle foto's (8)

J.P. Vis & Zn, onderdeel van de Hartman Groep, heeft 10 Ekeri koeltrailers bij Carrosserie Elenbaas besteld. De opleggers zijn inmiddels gedeeltelijk uitgeleverd en in bedrijf genomen. Het gaat om koeltrailers met zijdeuren in LZV-uitvoering.

De opleggers zijn van het type Ekeri FNA. Het Finse Ekeri is gespecialiseerd in dit type opleggers met zijdeuren. Uniek is de grote insteekhoogte vanaf de zijkant. Die is slechts 5 mm lager lager dan de 2700 mm inwendige hoogte waardoor beladen van de zijkant eenvoudig is.

A-symmetrisch chassis

De opleggers zijn aan de linkerzijde volledig te openen. Ekeri past om die reden een a-symetrisch chassis toe dat aan de linker zijde meer stevigheid biedt vanwege de deuren. De opleggers zijn goedgekeurd voor LZV-toepassing, zowel als volgtrailer op een dolly als voor toepassing met een middenas-aanhangwagen. Er is dan ook een vangmuil koppeling gemonteerd, in combinatie met een pneumatisch te bedienen achterbumper.

De opleggers zijn voorzien van Thermo King SLXi Spectrum 50 multitemp koelmachines met een S2 verdamper. De koeltrailers zijn verder voorzien van het eigen Ekeri ladingzekering systeem met rails in de vloer en in het dak. Om gewicht te besparen zijn er Alcoa Dura Bright wielen gemonteerd.

De opleggers worden ingezet voor het transport van groenten en fruit en bloemen en planten naar Scandinavië. Van de tien opleggers zijn er negen in de huisstijl van J.P. Vis & Zn. uitgevoerd. Eén exemplaar is in de Hartman kleuren afgeleverd.

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Ekeri productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

“Kunnen wij u ook helpen?”

Carrosserie Elenbaas is dealer van het volledige Ekeri productgamma voor de regio Zuid-West Nederland. U kunt bij ons terecht voor nieuwbouw, aanpassingen en onderhoud.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Ekeri projecten

Ekeri projecten (12)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!