Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

10 Ekeri koeltrailers voor vers-transport naar Scandinavië

J.P. Vis & Zn

J.P. Vis & Zn, onderdeel van de Hartman Groep, heeft 10 Ekeri koeltrailers bij Carrosserie Elenbaas besteld. De opleggers zijn inmiddels gedeeltelijk uitgeleverd en in bedrijf genomen. Het gaat om koeltrailers met zijdeuren in LZV-uitvoering.

De opleggers zijn van het type Ekeri FNA. Het Finse Ekeri is gespecialiseerd in dit type opleggers met zijdeuren. Uniek is de grote insteekhoogte vanaf de zijkant. Die is slechts 5 mm lager lager dan de 2700 mm inwendige hoogte waardoor beladen van de zijkant eenvoudig is.

A-symmetrisch chassis

De opleggers zijn aan de linkerzijde volledig te openen. Ekeri past om die reden een a-symetrisch chassis toe dat aan de linker zijde meer stevigheid biedt vanwege de deuren. De opleggers zijn goedgekeurd voor LZV-toepassing, zowel als volgtrailer op een dolly als voor toepassing met een middenas-aanhangwagen. Er is dan ook een vangmuil koppeling gemonteerd, in combinatie met een pneumatisch te bedienen achterbumper.

De opleggers zijn voorzien van Thermo King SLXi Spectrum 50 multitemp koelmachines met een S2 verdamper. De koeltrailers zijn verder voorzien van het eigen Ekeri ladingzekering systeem met rails in de vloer en in het dak. Om gewicht te besparen zijn er Alcoa Dura Bright wielen gemonteerd.

De opleggers worden ingezet voor het transport van groenten en fruit en bloemen en planten naar Scandinavië. Van de tien opleggers zijn er negen in de huisstijl van J.P. Vis & Zn. uitgevoerd. Eén exemplaar is in de Hartman kleuren afgeleverd.

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Carrosserie Elenbaas vermarkt de producten van de Finse trailerbouwer Ekeri. Ekeri is Europees marktleider in laadbakken en opleggers voor zijbelading. Door middel van een innovatief systeem kan de hele zijkant van een trailer opengeklapt worden.

Neem contact op met salesmanager Laurens Elenbaas. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen