Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Bouw van twee spanzeilen-carrosserieën op Scania- en Volvo-chassis

CZAV

Van CZAV uit Wemeldinge kregen wij weer het vertrouwen voor het bouwen van twee spanzeilen carrosserieën op een Scania- en Volvo-chassis. Beide zijn voorzien van een gestuurde naloop-as.

De carrosserie wordt afgesloten door spanzeilen die in de zijwanden zijn gemonteerd en in het achterportaal gemonteerde deuren. Aan de achterzijde is een constructie voor een meeneemheftruck gemaakt. Deze komt op pneumatisch bediende schuifkokers te staan om de pneumatische cilinders optimaal te beschermen. Deze zijn in de kokers gemonteerd. Om de lading vast te kunnen zetten zijn er in het V-randprofiel 20 sjorogen gemonteerd. Deze hebben een capaciteit van 2.5 ton. Ook zijn er 3 bindrails in vloer gemonteerd met contra rail tegen het dak.

Onder de laadbak is aan iedere zijde een RVS gereedschapskist gemonteerd. Om deze en de andere componenten (tank en luchtketels) die aan het chassis zijn gemonteerd goed te beschermen tegen het beschadigen met de meeneemheftruck, zijn hier ter bescherming RVS kokers gemonteerd. Deze zijn afgeschoord naar het chassis. Het voertuig is ADR uitgerust.

In overleg met CZAV is een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Deze is in onze werkplaats in Poortvliet op de voertuigen zijn aangebracht. Tevens is de conserveringsgraad opgevoerd door alle materialen die contact kunnen hebben met voorwerpen te schooperen. Daarna zijn deze onderdelen in de kleuren van de huisstijl gespoten.

Wij wensen CZAV veel veilige kilometers toe met deze in het oog springende voertuigen!

« Projectoverzicht

Kunnen wij u ook helpen?

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Denk hierbij aan formaat, draagvermogen en laad-/los mogelijkheden. Als ervaren carrosseriebouwer weten wij als geen ander uw specifieke wensen om te zetten in een ontwerp op maat.

Ook op zoek een specialist in maatwerk?

Neem contact op met salesmanager Laurens Elenbaas. Contact »

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Meer lezen