Bouw van twee spanzeilen-carrosserieën op Scania- en Volvo-chassis

CZAV

Bekijk alle foto's (7)
Bekijk alle foto's (7)

Van CZAV uit Wemeldinge kregen wij weer het vertrouwen voor het bouwen van twee spanzeilen carrosserieën op een Scania- en Volvo-chassis. Beide zijn voorzien van een gestuurde naloop-as.

De carrosserie wordt afgesloten door spanzeilen die in de zijwanden zijn gemonteerd en in het achterportaal gemonteerde deuren. Aan de achterzijde is een constructie voor een meeneemheftruck gemaakt. Deze komt op pneumatisch bediende schuifkokers te staan om de pneumatische cilinders optimaal te beschermen. Deze zijn in de kokers gemonteerd. Om de lading vast te kunnen zetten zijn er in het V-randprofiel 20 sjorogen gemonteerd. Deze hebben een capaciteit van 2.5 ton. Ook zijn er 3 bindrails in vloer gemonteerd met contra rail tegen het dak.

Onder de laadbak is aan iedere zijde een RVS gereedschapskist gemonteerd. Om deze en de andere componenten (tank en luchtketels) die aan het chassis zijn gemonteerd goed te beschermen tegen het beschadigen met de meeneemheftruck, zijn hier ter bescherming RVS kokers gemonteerd. Deze zijn afgeschoord naar het chassis. Het voertuig is ADR uitgerust.

In overleg met CZAV is een nieuwe huisstijl ontwikkeld. Deze is in onze werkplaats in Poortvliet op de voertuigen zijn aangebracht. Tevens is de conserveringsgraad opgevoerd door alle materialen die contact kunnen hebben met voorwerpen te schooperen. Daarna zijn deze onderdelen in de kleuren van de huisstijl gespoten.

Wij wensen CZAV veel veilige kilometers toe met deze in het oog springende voertuigen!

Naar overzicht

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

“Kunnen wij u ook helpen?”

Elk type transport vraagt om een eigen carrosserie. Als carrosseriebouwers met jarenlange ervaring weten wij als geen ander hoe wij uw wensen om kunnen zetten in een ontwerp op maat.

Laurens Elenbaas, Directie / verkoop

Elenbaas: bouwers van transport

Carrosserie Elenbaas bouwt complete oplossingen voor iedere carrosserie. Van standaard tot de meest veeleisende maatwerkoplossing, van ontwerp tot onderhoud, wij regelen het.

Ontdek onze Elenbaas projecten

Elenbaas projecten (99)

Vakmensen in carrosseriebouw

Alle Carrosserie projecten (192)

Carrosserie Elenbaas: complete oplossingen voor iedere carrosserie

Onze oplossingen zijn onderverdeeld in twee onderdelen: carrosserie en spuiterij. Iedere specialisatie is ondergebracht in een eigen afdeling met eigen vakmensen. Zij zorgen er voor dat elk project vakkundig en volgens de wensen van de klant wordt uitgevoerd. Handig alles onder één dak!