Primeurs van Lamberet op Solutrans 2019

Bekijk alle foto's (2)

De Franse carrosseriebouwer Lamberet presenteert op Solutrans 2019 in Lyon elf nieuwe producten. Het gaat om het grootste gamma koelcarrosserieën van Lamberet ooit. Bij alle producten staat duurzaamheid centraal. U vindt de stand van Lamberet in hal 4, stand 4L195. Ontmoeten wij u daar?

Op de stand van 1000 m2 wordt het volledige gamma van Lamberet getoond: de X-City oplegger met stuuras, de Heavy-Duty oplegger voor intensieve distributie, Green Liner – de lichtste koeloplegger op de markt speciaal voor lange afstanden – en de SuperBeef oplegger voor het vervoer van hangend vlees. Deze nieuwe generatie SR2 opleggers worden als eerste voorzien van de nieuwste innovaties. Op alle voertuigen worden onbreekbare achterlichten (Safelights) aangebracht. De Multi-temp voertuigen worden uitgerust met een Ergowall-tussenwand. Dit concept werd bekroond met de ‘IAA Trailer Innovation Award 2019.

Optioneel is de nieuwe automatische roldeur Distri+. Dit product combineert de beste verhouding tussen nuttige en totale hoogte, de breedste insteek van de markt (2,42 m) en de eerste isolerende roldeur die speciaal is ontwikkeld voor negatieve temperaturen.

Nieuwe versie laadbak

Lamberet staat bekend om haar carrosserieën op vrachtwagens van meer dan 12 ton GVW. Het Franse bedrijf is goed voor een marktaandeel van 40% voor dit segment. Op Solutrans kunt u een nieuwe versie dat het segment van 7 tot 12 ton dekt, bekijken. Het voldoet aan een stijgende vraag voor deze laadvermogens en bevat alle sterke punten van Lamberet: design, stevigheid, hoogwaardige isolatie, lichtheid en ergonomie.  Vanaf nu is de gehele gewichtsrange afgedekt, van 3.5 tot 32 ton.

Twee nieuwe innovaties op vleeshang gebied

Sinds de introductie van de Lamberet SR2- SuperBeef (Winnaar innovatie prijs Solutrans 2011) maakt Lamberet met alle toegepaste innoverende oplossingen op het vlak van weerstand en stabiliteit veel indruk bij vervoerders van hangend vlees. Lamberet wijdt een deel van haar stand aan haar klanten uit de vleestransportsector. Dit distributiecircuit vraagt steeds meer ontwikkelingen om haar productiviteit te optimaliseren. Bewijs hiervan is de SuperBeef-koeloplegger met de allernieuwste vleesbanen en glijhaken, ontwikkeld in samenwerking met Norman. Lamberet stelt eveneens een nieuwe hydraulische ‘Beef lift’ voor. Deze lift is 100 procent ‘made by Lamberet’ en bestemd voor het verladen van karkassen. De ster van de show in dit segment is een plancher cabine CITROEN HY model 1968! Deze carrosserie voor vleesvervoer van Lamberet is door de tijd heen flink aan de tand gevoeld en illustreert de kernwaarden van het merk: kwaliteit en duurzaamheid.

Komt u langs?

Benieuwd naar Lamberet-innovaties en andere nieuwigheden op het gebied van transport? Wij zijn donderdag 21 november aanwezig op de stand van Lamberet. Kaarten voor Solutrans (19 t/m 23 november) kunt u aanvragen via laurens@elenbaas.nl

Naar overzicht