Preventief onderhoud laadklep voorkomt storing

Bekijk alle foto's (1)

Veiligheid staat bij ieder bedrijf hoog in het vaandel. Met het Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK) Keurmerk waarborgt u de veiligheid van uw laadklep beter. Goed onderhoud draagt daarnaast een flink steentje bij in het voorkomen van problemen. Carrosserie Elenbaas is u voor zowel de keuring als het onderhoud graag van dienst.

Onderhoud laadklep

Wij zijn aangesloten bij de stichting LPK. Onze vijf gecertificeerde laadklep-keurmeesters onderwerpen de laadkleppen van veel klanten jaarlijks aan een grondige inspectie. Tijdens deze keuring vindt ook een grondige onderhoudsbeurt plaats. De klep wordt voorzien van nieuwe olie, filters en krijgt een volledige doorsmering.

Keuringsbewijzen

De keurmeesters controleren de laadklep op verschillende aspecten. Na de inspectie reiken zij u de volgende keuringsbewijzen uit. Een sticker met een individueel keuringsnummer voor de laadklep; een checklist met alle keuringspunten; registratie van de keuring in het onderhoudsboek van de laadklep. Hiermee kunt u bij een mogelijke veiligheidscontrole eenvoudig aantonen dat u uw verantwoording neemt op het gebied van werknemersveiligheid.

Storing door slecht onderhoud

Het regelmatig controleren en onderhouden van de laadklep is verplicht volgens de Arbo-wet. Toch merken wij dat bedrijfsmateriaal soms niet de juiste periodieke service krijgt, met verschillende gevolgen van dien. De kosten lopen op en apparaten kunnen zelfs stil komen te staan. Dankzij ons team van monteurs kunnen wij een 24 uurs servicedienst aanbieden. In geval van een storing, wordt u dus snel en adequaat geholpen. Bij 80% van dit soort storingsmeldingen blijkt een slecht onderhouden laadklep de oorzaak te zijn. Preventief onderhoud loont dus!

Naar overzicht