Lamberet gestuurde oplegger met 2700 inwendige hoogte

Bekijk alle foto's (1)

Lamberet gestuurde oplegger met 2700 mm inwendige hoogte.

Na de steeds groter wordende vraag naar gestuurde opleggers met een grote inwendige hoogte is op het bestaande concept van de Lamberet SR2 Super-City een nieuwe variant ontwikkeld. Deze oplegger heeft een inwendige hoogte van 2700 mm met een schotelhoogte van 1100 mm waarbij de totale hoogte binnen de wettelijke vier meter blijft.

Voordelen van de Lamberet gestuurde oplegger

Lamberet heeft in de gestuurde range twee typen stuursystemen. Zo werken wij met X-steering; een kabel gestuurd systeem, en met VSE; een Electro/hydraulisch systeem. De variant met een 2700 mm inwendige hoogte maakt gebruik van het VSE steering systeem. De voordelen van dit systeem zijn:

  • Gewicht: doordat er geen stuurstangen en draaikransen nodig zijn geeft dit een groot gewichtsvoordeel
  • Onderhoud: geen draaikransen, minder onderhoud en vervangingen
  • Brandstofbesparing: doordat het systeem vele malen lichter is dan de kransgestuurde varianten geeft dit een brandstofbesparing aan het trekkend materieel
  • Geleverd op 385 – 65- R22.5 banden
  • Stuursysteem voor één of twee assen

Werking van het systeem

De fuseegestuurde as is voorzien van een VSE stuurcilinder en een hoekopnemer. Deze worden aangestuurd door de hydraulische installatie in de systeemkast. Ook bevindt zich hier de ECU met op maat geschreven software. De kingpin is voorzien van een hoeksensor. Deze sensor meet de hoek tussen de truck en de trailer. Aan de hand van deze meting wordt de gestuurde assen, mede afhankelijk van de snelheid waarmee op dat moment gereden wordt, zeer nauwkeurig in de juiste positie gestuurd. De sensoren op het fusee van de as meten of de juiste hoek is bereikt.

De Lamberet Laadbak kan volledig via klant specifieke eisen samengesteld worden zodat deze inzetbaar is in alle takken van transport.

Naar overzicht