Inspectie en onderhoud van uw carrosserie voorkomt problemen

Bekijk alle foto's (2)

Regelmatig onderhoud vermindert de kans op materiaal dat uitvalt. Daarom is het verstandig om alles regelmatig na te lopen. Op een vast moment in het jaar, aan het einde van de werkweek en zelfs dagelijks voor u vertrekt. Carrosserie Elenbaas is ook voor onderhoud het juiste adres!

We weten het allemaal: stilstand kost geld. Wees uitval voor en besteed daarom voldoende tijd aan onderhoud. Transportmaterieel krijgt op een werkdag heel wat te verduren. Dat geldt met name voor bewegende onderdelen, zoals tussenschotten, laadkleppen, deurafsluitingen en deurvangers. Vergeet ook de elektronische aansluitingen en lampen niet!

Inspectie en onderhoud

In onze werkplaats in Poortvliet voeren wij inspectie en onderhoud uit. Denk hierbij onder andere aan:

  • Inspectie van beweegbare delen zoals, achter, voor of doorlaaddeuren en overrijdbare platen. Ook voor de Laadkleppen Periodieke Keuring kunt u bij ons terecht. Wij zijn aangesloten bij het LPK. De keuring wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide keurmeester. LPK wordt aanbevolen door alle vooraanstaande laadklep fabrikanten.
  • Controle van deurafsluitingen en deurvangers. Door een deurafsluiting die niet meer goed werkt staat uw lading mogelijk in contact met de buitenlucht. Dat geldt ook voor opengebarsten en verdroogde kitnaden.
  • Veel ongelukken met vrachtwagens worden veroorzaakt door kapotte banden. Vaak wordt de bandenspanning niet of nauwelijks gecontroleerd. Het merendeel van het getrokken materieel op de Nederlandse wegen rijdt met een onderspanning in de banden tot wel 20%. Dit kan leiden tot schade en een hogere kostprijs per kilometer. Wij zijn 1 van de 9 bedrijven in Nederland die ATIS (Automatisch bandenspanningssysteem voor trailers) installeert en onderhoudt.
  • In de 24-uurs economie wordt steeds meer in het donker gewerkt. Goede verlichting is hierbij cruciaal. Vergeet daarom niet om uw verlichting in het achterkader en de zijverlichting regelmatig te (laten) controleren.
  • Door het checken van elektrische aansluitingen voorkomt u uitval of kortsluiting door binnendringend vocht.
  • Wij voeren keuringen en onderhoud uit aan Palfinger laadkranen. Onze medewerkers zijn door Palfinger getraind om deze keuringen uit te voeren. Voor al onze producten (autolaadkranen, hout- en schrootkranen, haakarmsystemen en meeneemheftrucks) ontvangt u na de keuring een productspecifiek rapport.

Plan een afspraak in

Heeft u een specifieke vraag over inspectie en onderhoud door Carrosserie Elenbaas? Neem via 0166-612310 contact met ons op of mail naar info@elenbaas.nl Laat uw gegevens achter via onderstaand contactformulier om een afspraak in te plannen.

Inspectie en onderhoud
Bel mij terug voor het maken van een afspraak om inspectie en/of onderhoud in te plannen *

Naar overzicht