Lamberet lanceert aanbod telematica

Bekijk alle foto's (1)

Onder de naam Frigomatics heeft de Franse koeltrailerbouwer Lamberet een geïntegreerd telematic-systeem ontwikkeld. Deze alles-in-één-oplossing combineert de oplegger, koelinstallatie en on-board telematica met het gebruik van diverse sensoren. De sensoren hebben als doel gegevens vast te leggen en te analyseren.

Denk hierbij aan gegevens als: GPS, de temperatuur, de foutcodes, de bandenspanning en de status van de achterdeur (geopend/gesloten) en het real-time doorgeven van de gegevens naar de Novacom-server. Het systeem kan ook communiceren met het elektronisch remsysteem van de oplegger. Dit systeem verzamelt gegevens over kilometers, aslasten en remgedrag.

Zowel voor hoge als lage temperaturen

Het systeem is compatibel met zowel de Carrier als de Thermo King koelunits. Het kan ook in bestaande Lamberet trailers van alle leeftijden of modellen worden gebouwd. Volgens Lamberet is het systeem geschikt voor een temperatuurbereik van -40 °C tot +85 °C. De Frigomatics is ontworpen met Lithium-accu’s als back-up. Indien de oplegger de stroom niet zelf kan leveren, nemen de accu’s het voor twee maanden over.

Novacom Europa is a joint venture van Novacom Services S.A. en Tip Trailer Services.

Naar overzicht