ATIS verkrijgbaar bij Carrosserie Elenbaas

Bekijk alle foto's (1)

ATIS is een automatisch bandenspanningssysteem. Dit systeem maakt gebruik van perslucht van de aanhangwagen/oplegger om een band, die luchtdruk verliest, bij te pompen. Zo wordt een optimale bandenspanning gegarandeerd. Zelfs tijdens het rijden.

Een indicatielampje, dat op het kopschot van de aanhangwagen/oplegger gemonteerd is, signaleert een mogelijk verlies van druk. Met dit controlelampje kan ook de correcte werking van het systeem gecontroleerd worden. Een terugslagklep, die geïntegreerd is in de vulslang, beschermt elke andere aangesloten band in geval van extreem drukverlies. Iedere band wordt op druk gehouden via een luchtslang die via het aslichaam lucht in de band kan pompen.

Het drukventiel dat in de controle box geïntegreerd is, beschermt het rem- en luchtveersysteem bij overmatig drukverlies. Hierdoor is de werking van het rem- en luchtveersysteem ten allen tijde gegarandeerd.

Met dit systeem is een verbruiksreductie van drie procent mogelijk en wordt de levensduur van banden met tien procent verlengd.

Naar overzicht