X-low chassis met geïsoleerde Elenbaas opbouw

GMS

In samenwerking met Coxx Mobile Systems hebben wij een geïsoleerde laadbak op een verlaagd chassis vervaardigd en gemonteerd. Dit in opdracht van GMS.

Dit bedrijf is actief in de archiefsector. GMS digitaliseert de meest uiteenlopende archiefcollecties. Van dossiers en boeken tot microfilms en van handschriften tot negatieven.

Isolatie

Omdat de te archiveren documenten onder de juiste temperatuur vervoerd dienen te worden, hebben wij een zelfdragende geïsoleerd laadbak ontwikkeld. De laadbak heeft de volgende inwendige afmetingen: 6250 x 2230 x 2400 mm en een totale hoogte van 2980 mm (zonder koelmachine). De achterzijde is afgesloten door een elektrisch geïsoleerde roldeur. Deze is voorzien van een elektrische en handmatige vergrendeling.

Laden en lossen

Het voertuig heeft een rijhoogte van 500 mm. Als de luchtvering in de laagste stand staat is dit 420 mm. In combinatie met de aluminiumramp en mover is het ontzettend makkelijk om te laden en lossen. Voor de mover is een oplaadpunt in de laadbak aangebracht, zodat deze altijd bedrijfszeker is.

Klimaatbeheersing

Het klimaat in de laadbak wordt beheerst door een Carrier Xarios 350 met heet gas verwarming. Omdat achter de cabine een slaapvertrek is aangebracht, is de Xarios op het dak gemonteerd. Het geheel is in onze eigen spuiterij voorzien van een metallic laklaag, afgewerkt met blanke lak.

Wij wensen GMS veel veilige kilometers toe met dit speciale transportmaterieel!

« Projectoverzicht