Carrosserie Elenbaas, Paasdijkweg 11, 4693 RE Poortvliet Tel.Bel ons
 

Afzetbare vis verkoop oplegger / marktwagen

Visjes van Spiessens Bornem

Voor familiebedrijf Spiessens uit het Belgische Bornem hebben wij deze bijzondere mobiele viswinkel mogen bouwen. Deze vis marktwagen is, wanneer deze over de openbare weg rijdt, lengte = 13.60 breedte = 2.60 hoogte = 4.00. Met een rijklare massa van 38 ton kunnen we hier met recht over een imposante marktwagen praten in combinatie met de nieuw geleverde Scania V8 met 520 pk.

Wanneer de combinatie op de markt komt, wordt deze op de juiste plaats geparkeerd en wordt de Scania truck er van onder gereden. Vervolgens wordt de container op vier hydraulische steunpoten afgezet en kan de drie assige dolly worden losgekoppeld en er van onder worden gereden. Nadat de zijafscherming hydraulisch is ingeklapt, kan de container waterpas op de grond worden gezet. Hierna kunnen de zij- en achterklep worden uitgeklapt. De achterklep bestaat uit een tweede deel die de ontstane open hoek dicht maakt. De zij- en achterklep zijn getransformeerd naar cassettes waarin de zonnewering is weggewerkt. Tevens is het mogelijk om de zonnewering ruim een meter uit te schuiven en dus zo de standplaats te vergroten. Het is mogelijk om de gordijnen tot op de grond te laten zakken om het op een winterse dag behaaglijk te maken voor de klanten. De gehele bediening van de zonnewering is met radiografische afstandbediening.

Hoge capaciteit

De vitrine (16 meter lang) die in eigen huis ontwikkeld en geproduceerd is, heeft drie verschillende temperatuurzones, in onze vitrine maken we gebruik van een plaatverdamper en in de achterwand een steunverdamper. De plaatverdamper is samengesteld van RVS geëxecuteerde plaat waartussen het koudemiddel wordt geleid en dus over het gehele oppervlak kou afgeeft. Dit draagt bij tot een hoge capaciteit, ook bij warme zomertemperaturen boven de 30°C. Om de 16 meter lengte te kunnen realiseren is de achterste hoekvitrine demontabel uitgevoerd en kan geheel hydraulisch elektrisch voor transport in het dak worden opgehangen middels de lift die aan de achterzijde is geconstrueerd. In de achterwand zitten een zestal gekoelde kasten die apart per kast in temperatuur te regelen zijn. Deze kasten doen dienst als magazijn om de vitrine aan te vullen.

Alle hydrauliek, verlichting, koeling en andere gebruikers worden gevoed door een 64 KVA diesel generator. Deze heeft zijn aanzuiging als uitblaas van uitlaatgassen door het dak. Dit om zo min mogelijk omgevingslawaai te maken. De dieselolietank is aan de voorzijde ondergebracht in het kopschot en heeft een inhoud van 350 liter.

Reiniging

Basis van het geheel is een ponton, samengesteld uit warm en koudgewalst staal. Het ponton doet dienst als vuilwater opvangtank. Ieder tanksegment wordt gereinigd met een speciaal ontwikkelde norsel zodat er geen visresten achter kunnen blijven en stank kunnen veroorzaken. Ponton is torsiestijf geconstrueerd om bij het af- en opzetten geen grote spanningen in de bovenbouw te krijgen. Het spuitwerk met reclame-uitingen en huisstijl is allemaal in eigen huis gemaakt, ontworpen en uitgevoerd. Dus met recht de spreuk dat de klant totaal ontzorgd wordt.

We zijn er trots op het mooie eindresultaat en wensen de familie Spiessen goede zaken en veilige kilometers toe.

« Projectoverzicht
Wij zijn specialist in