Periodieke keuringen

Dat biedt zekerheid!

LPK

Laadkleppen worden intensief gebruikt en zijn daardoor onderhevig aan slijtage. Een defect kan leiden tot vertraging of erger; de vereiste veiligheid kan in gevaar komen.

Regelmatig controleren en onderhouden van de laadklep is volgens de Arbo-wet verplicht. Werkgevers zijn tenslotte verantwoordelijk voor de veiligheid van hun werknemers.

Verplicht keuren en onderhouden

Minimaal één keer per jaar dient de laadklep te worden gekeurd. Dat kan aan de hand van het LPK (Laadkleppen Periodieke Keuring) Keurmerk. Want dankzij dit keurmerk is de veiligheid van de laadklep beter gewaarborgd.

Deskundige keuring

Voor deskundige keuring, onderhoud en reparaties kan men terecht bij bedrijven die zijn aangesloten bij het LPK Keurmerk. Wanneer een laadklep het LPK Keurmerk draagt, betekent dit het volgende:

  • de laadklep wordt jaarlijks gekeurd;
  • de keuring wordt uitgevoerd door een speciaal opgeleide keurmeester;
  • de laadklep voldoet aan alle eisen die zijn opgenomen in de LPK checklist;
  • regelmatige steekproeven door een onafhankelijke instantie garanderen de kwaliteit van het LPK Keurmerk.

Keuringsbewijzen: goed bewaren

Als een laadklep is goedgekeurd, worden de volgende keuringsbewijzen afgegeven:

Sticker voor op de laadklep

  • Checklist met alle keuringspunten
  • Registratie van de keuring in het onderhoudsboek van de laadklep

Bij eventuele controle moeten de keuringsbewijzen getoond kunnen worden. Bovendien zijn de keuringsbewijzen belangrijke documenten voor de verzekeringsmaatschappij.

De deelnemende LPK bedrijven zijn te vinden op de website van het LPK Keurmerk.

LPK wordt aanbevolen door de volgende laadklepfabrikanten:
Bär, Dautel, Dhollandia, GLT Interlift / ANTEO, Hiab / Ama / Zepro

PALKEUR

Carrosserie Elenbaas is uw zekere partner in het keuringstraject van uw Palfinger producten. Daarnaast kunnen vanzelfsprekend ook ‘vreemde merken geïnspecteerd worden. Met het eigen keurmerk, “Palkeur”, worden jaarlijks meer dan 1800 eerste ingebruikname en periodieke inspecties uitgevoerd. Voor het bewaken van de kwaliteit van het keurmerk en de deskundigheid van de keurmeesters wordt samengewerkt met een door de overheid geaccrediteerde instantie, HHC/DRS Inspecties BV.

Inspectie autolaadkraan

Volgens de Arbo-wet bent u verplicht minimaal één keer per jaar uw autolaadkraan te laten controleren door een ter zake deskundige. Deze inspectie kan worden uitgevoerd tegelijk met een onderhoudsbeurt. Een tijdig uitvoeren van de jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt voorkomt onnodige stilstand en de daardoor onnodige kosten. Voor het uitvoeren van de jaarlijkse inspectie van uw autolaadkraan maakt Carrosserie Elenbaas gebruik van het Palkeur keurmerk.

Inspectie containersysteem

Volgens de Arbo-wet bent u verplicht minimaal één keer per jaar uw containersysteem (zoals haakarmsysteem, portaalarmsysteem, kabelsysteem, etc.) te laten controleren door een ter zake deskundige. Deze inspectie kan worden uitgevoerd tegelijk met een onderhoudsbeurt. Een tijdig uitvoeren van de jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt voorkomt onnodige stilstand en de daardoor onnodige kosten. Voor het uitvoeren van de jaarlijkse inspectie van uw containersysteem maakt Carrosserie Elenbaas gebruik van het Palkeur keurmerk.

Inspectie meeneemheftruck

Volgens de Arbo-wet bent u verplicht minimaal één keer per jaar uw meeneemheftruck te laten controleren door een ter zake deskundige. Deze inspectie kan worden uitgevoerd tegelijk met een onderhoudsbeurt. Een tijdig uitvoeren van de jaarlijkse inspectie en onderhoudsbeurt voorkomt onnodige stilstand en de daardoor onnodige kosten. Voor het uitvoeren van de jaarlijkse inspectie van uw meeneemheftruck maakt Carrosserie Elenbaas gebruik van het Palkeur keurmerk.

« Terug naar 'carrosserie'

Zomersluiting Carrosserie Elenbaas

Vanaf maandag 9 juli t/m vrijdag 27 juli (week 28 t/m 30) zijn wij gesloten. Tijdens deze periode zijn wij telefonisch bereikbaar op nummer +31 (0)166 612 310 of +31 (0)6 225 285 71, tevens is onze nooddienst aanwezig.